Pillangóeffektus - Te is működteted!

avagy az őszinteség és a jelenlét világjobbító erejéről

Képzeljétek, micsoda pillangóeffektusnak lehettem a részese a minap!

Mindjárt mesélem, de előtte pár szót szeretnék ejteni arról, hogy miért lehet ez számodra is érdekes:

mert nem rólam szól, és még csak nem is kizárólag a történet konkrét szereplőiről, hanem mindannyiunkról, rólad is, hiszen valamiért „idefújt a szél” ehhez a beszámolóhoz.

Wikipédiás megfogalmazással „a pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben megváltoztathatják a rendszer hosszútávú működését. Az elv népszerű és elterjedt, de pontatlanul és túlzóan idézett megfogalmazásai szerint egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán tornádót idézhet elő a másikon.”

pillango_kep.jpg

És hogy miként is ült a fent idézett száraz tudományoskodás a gyakorlatba egy nagyon friss és számomra mesés esetben, aminek én is a részese lehettem? Hát így:

indítok egy újabb online programot 3 kulcsgondolat, ami utat nyit a BEACH BODYdhoz címmel, amihez 3 indító kérdést tettem fel a résztvevőknek.

Nagyon megérintett, amit egy csodálatos jelentkező Hölgy írt válaszul az egyik ilyen kérdésemre,

írtam is a hatására egy cikket, Hogyan ne félj a félelemtől címmel.

Elolvasta ezt a cikket egy másik Hölgy is, akinek semmi köze az Elsőhöz, nem is ismerik egymást, mégis úgy érezte, mintha közvetlen neki írtam volna,

és ez olyan változásokat indított el a gondolkodásmódjában, aminek hatására olyan konkrét lépéseket tett meg 1 napon belül, és lépett ezzel hatalmasat a mindaddig oly elérhetetlennek tűnő célja felé, amekkorát azelőtt elképzelni sem engedett volna magának.

Az ilyen történetek hallatán átfutó libabőr, boldogság és érdemesség érzés útján értem és érzem igazán, hogy mit is jelent valójában az,

- hogy egyidejűleg igaz mindkét állítás: a ’csodák márpedig vannak’, és a ’csodák márpedig nincsenek’

- hogy Forrás legyek

- és hogy „please God, use me!”.

És hogy mit üzenek ezzel neked is, aki összetalálkoztál a beszámolómmal?

Hogy ne kételkedj, amikor őszintén meg szeretnél nyilvánulni!

Ne aggódj azon, hogy lehet-e, szabad-e, megengedheted-e magadnak, mit fognak szólni, kinevetnek-e, komolyan vesznek-e, stb-stb!

Sose tudhatod, hogy azzal, hogy egy pillanatban a színtiszta érzéseidet és önmagadat adtad, egyidejűleg hány ember világának jobbá tételéhez járultál hozzá!

 

.

Ha pedig bármikor úgy érzed, hogy a támogatásodra lehetek az utadon, várlak szeretettel 

akár egyéni konzultációval (email-es vagy személyes online)

bármelyik online programommal

vagy az Égig Érő Csoportban!

A szolgáltatásaim listáját ide kattintva találod!

.

Szeretettel:

Karolin

 

kép forrása: pixabay